Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Panglica „Sfîntul Gheorghe”, motiv de dispută în Parlament (VIDEO)

2 apr. 2015,, 11:41   Politică
6717 16

«Георгиевская лента» - повод для полемики в парламенте
Foto: noi.md

Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu un schimb de replici acide între deputații PL și PSRM. Disputa a început după ce Mihai Ghimpu le-a cerut socialiștilor să scoată de la piept panglica „Sfîntul Gheorghe”, care a fost atașată alături de insigna cu stema Republicii Moldova, notează NOI.md.

„Scoateți, vă rog, panglica și respectați statul nostru. Este o profanare ce faceți voi. Aceasta e stemă de stat. Purtați lenta asta cum vreți voi și unde vreți, dar nu împreună cu stema. Vă rog să respectați acest stat!”, a spus indignat Mihai Ghimpu.

La rîndul său, deputatul socialist Vlad Batrîncea s-a plîns conducerii Parlamentului de faptul că liderul PL face declarații insultătoare la adresa PSRM.

„Vă rugăm să oferiți această lecție de istorie nepotului dumneavoastră Dorin Chirtoacă. Dacă pretindeți a fi liberal, vă rog să respectați alegerea unor cetățeni. Avem 144 de eroi ai războiului și avem tot dreptul să ne mîndrim cu acest lucru. Vă rog să nu mai veniți cu lecții de istorie în Parlament”, a menționat Batrîncea.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?