Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Șevciuk i-a felicitat pe șoferii moldoveni cu ocazia Zilei Păcălelilor (VIDEO)

1 apr. 2015,, 15:15   Societate
3794 1
Шевчук поздравил молдавских водителей с Днем дурака
Foto: noi.md
Introducerea asigurărilor auto obligatorii de către nerecunoscuta RMN pentru mijloacele de transport înregistrate în Republica Moldova s-a transformat într-o glumă de 1 aprilie, informează NOI.md. Despre aplicarea acestei măsuri de la 1 aprilie de administrația de la Tiraspol s-a anunțat din timp și mulți șoferi conștiincioși au procurat polițele de asigurare la posturile vamale ale nerecunoscutei RMN. În afară de aceasta, de la primele ore ale zilei de 1 aprilie toți șoferii care traversau posturile vamale transnistrene au fost obligați să achite taxa de asigurare. Însă în jurul orei 09.30 vameșii au primit indicația să stopeze această procedură și să revină la regimul anterior de trecere a mijloacelor de transport. Situația nu s-a stabilizat chiar imediat…

Pe 1 aprilie, în jurul orei 09.30, vameșii transnistreni au primit indicația să stopeze procedura de asigurare auto obligatorie, demarată noaptea, a mijloacelor de transport înregistrate în Republica Moldova. Informația a fost comunicată pentru NOI.md de șeful turei de serviciu a postului vamal al nerecunoscutei RMN de la intrarea în Bender dinspre Chișinău, care a refuzat să se prezinte. Vameșul a precizat că asigurarea auto obligatorie pentru transportul moldovenesc a fost amînată pe un termen nedefinit.

Totodată, cîțiva șoferi cu automobile cu numere moldovenești care au fost opriți la postul de trecere pînă la ora 09.30 au continuat perfectarea poliței de asigurări. Ei așa și nu au fost anunțați despre anularea acestei măsuri. Potrivit șoferilor care au întocmit polițele transnistrene, procedura durează destul de mult. Astfel, persoanele care au obținut polița deja după anularea procedurii la ora 09.30, au început perfectarea încă în jurul orei 08.00. În timp ce aceștia completau formularele și așteptau eliberarea poliței de asigurare automobilele cu numere moldovenești deja puteau trece liber de postul transnistrean.

Situația este și mai bizară în cazul persoanelor care au procurat polițe de asigurare din timp. Majoritatea acestora sînt șoferi și proprietari de maxi-taxi. Din experiența de viață și în interes de afaceri majoritatea șoferilor de microbuze au procurat polițe pentru două săptămîni. Între timp, site-ul oficial al liderului de la Tiraspol a anunțat că în urma negocierilor telefonice dintre Evgheni Șevciuk și premierul moldovean, Chiril Gaburici, care au avut loc pe 31 martie și 1 aprilie, s-a convenit că introducerea asigurărilor auto obligatorii pentru automobilele cu numere moldovenești să fie amînată pînă la 14 aprilie (ora 00.00). Acest lucru este prevăzut și în decretul nr. 136 emis de liderul transnistrean la 1 aprilie.

Totodată, surse din cadrul Guvernului Republicii Moldova și administrației nerecunoscutei RMN, care au solicitat să-și păstreze anonimatul, au comunicat pentru NOI.md că în timpul apropiat cele două părți vor continua negocierile în vederea anulării totale a asigurărilor auto obligatorii pentru automobilele înmatriculate în Republica Moldova. Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului s-au arătat însă sceptici de posibilitatea restituirii banilor persoanelor care deja au procurat polițe de asigurare auto. „Situația rămîne incertă, se lucrează în continuare”, au menționat funcționarii.

Între timp, autorul acestei combinații intrigante, Evgheni Șevciuk, a plecat pe 1 aprilie la Moscova , unde va avea mai multe întrevederi pentru a discuta „situația social-economică din Transnistria”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?