X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

SIS urmărește fiecare pas al liderului transnistrean

1 apr. 2015,, 15:00   Politică
3837 3
Foto: novostipmr.com
Serviciile speciale din Moldova controlează toate deplasările prin Moldova ale şefului administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, şi ale altor funcţionari din regiune. Informația a fost comunicată jurnaliştilor de către vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov. El a explicat acest lucru prin tendinţa de a nu admite incidente periculoase din partea unor grupuri radicale, relatează agenţia "Infotag".

"Dacă se va întîmpla ceva asemănător, în primul rînd vom fi acuzaţi noi, Guvernul Moldovei şi serviciile speciale. Astfel, organele competente ale Moldovei controlează constant toate declasările oficialilor din Transnistria", a subliniat vicepremierul.

Potrivit lui, cu paza de corp a liderilor tiraspoleni a fost semnat un acord informal, conform căruia, pe teritoriul Moldovei ei nu trebuie să poarte arme.

În ultimul timp au fost înregistrate cîteva incidente la încercarea de a pleca de la Aeroportul Chişinău a preşedintelui autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, şi ministrului Afacerilor Externe, Nina Ştanski. La intrarea în sala VIP ei au fost întîlniţi cu o acţiune de protest de veteranii conflictului transnistrean.

În legătură cu acutizarea relaţiilor cu Ucraina, autorităţile regiunii nu mai pot pleca de la Aeroportul Odesa, fiind nevoite să plece peste hotare prin aeroportul din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?