X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Ministrul TIC: Ne dorim ca tinerii cu idei inteligente să fie cunoscuți de universități și companiile de profil

25 mar. 2015,, 15:15   Societate
2595 12
Министр ИТС: Таланты должны выйти из тени
Foto: gov.md
Astăzi a fost lansat cel mai promițător concurs în IT și Comunicații, „Generația Z”. Acesta este destinat tuturor celor interesați de acest domeniu, iar vîrsta nu este un obstacol de participare. Sînt încurajați să participe elevi, studenți și tineri specialiști din întreaga țară.

„Este un concurs de idei, pentru dezvoltarea tehnologiei, informației și comunicației în Republica Moldova și pentru promovarea tinerilor pasionați de acest domeniu. Prin această platformă, ne dorim ca tinerii cu idei inteligente să fie cunoscuți de universități și companiile de profil, dar și de semenii lor, pentru a avea posibilitatea să facă schimb de experiență, a stabili prietenii, avînd interese și preocupări comune”, a menționat ministrul Tehnologiei, Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Proiectele tinerilor care vor dori să participe la concurs vor trebui să se încadreze în următoarele cinci categorii: elaborare/creare soft, desen digital tehnic, prezentări multimedia, web design, electronică aplicată și comunicații. Fiecare participant își rezervă dreptul de a se înscrie la mai multe categorii odată, iar proiectele vor fi prezentate în format electronic.

Concursul se desfășoară în trei etape: etapa de preselecție se va desfășura în perioada 27-30 aprilie, aici vor fi selectate cele mai bune proiecte. Va urma etapa regională, pe 4-10 mai, de prezentare a proiectelor, acest lucru se va desfășura la Bălți, Chișinău și Cahul. Etapa finală – Gala TIC 2015 și premierea cîștigătorilor – va avea loc la 17 mai 2015.

„Aceasta va fi o zi importantă, cu atît mai mult că atunci se sărbătorește Ziua Mondială a Societății Informaționale și a Comunicațiilor”, a specificat Filip.

La fiecare categorie va fi desemnat un cîștigător, astfel totalul acestora va număra cinci persoane, iar premiile de care vor beneficia ei sînt cît se poate de specifice domeniului: burse de studii, smartphone-uri, tablete și calculatoare.

„Generația Z” sunt tinerii născuți după jumătatea anilor ’90, adică cei care au crescut odată cu Internetul și au fost numiți astfel de către sociologi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав