X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

România va trata militari ucraineni

25 mar. 2015,, 09:15   Societate
2300 0
Foto: ziuaconstanta.ro
Miercuri, 25 martie, la Kiev va sosi un grup de medici militari români pentru trierea militarilor ucraineni răniți, tratamentul cărora va continua în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării al României, Mircea Dușa, transmite RRI.

Înțelegerea privind asistența în tratamentul militarilor ucraineni, răniți în timpul operațiunii militare din estul Ucrainei, a fost atinsă de președinții României și Ucrainei la 17 martie, în cadrul întrevederii de la Kiev.

„O echipă de medici militari va pleca miercuri în Ucraina pentru trierea răniţilor care vor fi aduşi ulterior în spitale din România”, a spus ministrul Apărării al României, Mircea Dușa, aflat într-o deplasare de lucru la unul dintre poligoanele militare din județul Galați. Ministrul a explicat că trierea efectuată de medicii militari români va putea garanta posibilitatea tratării ulterioare a celor grav răniți de către specialiștii români. Cei selectați vor fi transportați în România cu o cursă specială a aviației militare.

Ministrul Mircea Dușa a menționat că instituția condusă de el activează în cadrul înțelegerilor, stabilite de președinții Iohannis și Poroșenko la Kiev pe 17 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав