Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

BERD va acorda asistență în protecția drepturilor antreprenorilor în Moldova

24 mar. 2015,, 11:15   Economie
2628 0

ЕБРР поможет защитить права предпринимателей в Молдове
Foto: gov.md

Subiectul a fost discutat la întrevederea prim-ministrului Chiril Gaburici cu reprezentanţii unei delegaţii a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), conduse de Francis Malige, director pentru Europa de Est şi Caucaz, informează NOI.md.

În cadrul dialogului, premierul a punctat obiectivele Guvernului de la Chişinău, menţionînd că Executivul se axează pe asigurarea stabilităţii în sistemul financiar-bancar, eradicarea corupţiei, promovarea reformei justiţiei şi dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Chiril Gaburici a pledat pentru continuarea proiectelor realizate cu sprijinul BERD în ţara noastră, inclusiv consolidarea Consiliului Economic al Prim-ministrului şi accelerarea reformelor menite să îmbunătăţească climatul de afaceri în Republica Moldova.

Un subiect aparte al discuţiei a vizat crearea instituţiei ombudsmanului pentru business şi dezvoltarea mecanismului de mediere a situaţiilor de conflict în domeniul afacerilor.

„Ne dorim impulsionarea parteneriatului cu BERD, inclusiv în domeniile prevăzute în Memorandumul de înţelegere privind cooperarea pentru îmbunătăţirea climatului investițional și inițiativa de consolidare a guvernării în Republica Moldova”, a subliniat prim-ministrul.

La rîndul său, Francis Malige a exprimat disponibilitatea BERD de a sprijini cursul reformelor în Republica Moldova şi a oferi expertiza necesară în acest sens.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind situaţia din sectorul financiar-bancar şi măsurile ce urmează să fie întreprinse pentru a asigura stabilitatea în acest domeniu şi atragerea investiţiilor în economia ţării. Au fost abordate aspecte privind activitatea BERD în diverse domenii, stadiul de realizare a proiectelor comune aflate în derulare şi perspectivele de iniţiere a unor noi parteneriate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?