Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon a atacat ancheta

23 mar. 2015,, 17:05   Societate
6539 3
http://www.noi.md/ru/news_id/58318
Foto: basarabia.md
După finalizarea audierilor la Centrul Național Anticorupție, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a relatat că a răspuns la întrebările anchetatorilor și le-a adresat întrebările sale, notează NOI.md.

„Primul lucru despre care m-au întrebat a fost care sînt sursele de informare privind schemele de sustragere a mijloacelor din băncile comerciale, publicate pe blogul meu”, a spus Igor Dodon după finalizarea audierilor la CNA.

Potrivit lui Dodon, el le-a adresat anchetatorilor un șir de contraîntrebări, printre care: „de ce descinderile la figuranții în dosar au fost efectuate atît de tîrziu și de ce nu a fost pus sechestru pe bunurile și activele lui Ilan Șor în străinătate?” Anchetatorii știau despre delapidarea mijloacelor de la bănci de la mijlocul lunii decembrie și, în opinia lui Dodon, acționează prea încet.

Igor Dodon a răspuns la întrebarea reprezentanților organelor de drept că informația privind schemele de sustragere a mijloacelor din băncile comerciale din Moldova a fost lăsată de o persoană necunoscută la paznicul oficiului PSRM pe 13 martie, la sfîrșitul zilei de muncă.

Din discuția purtată cu personalul Centrului Național Anticorupție, Igor Dodon a concluzionat că informația plasată pe blogul său se adeverește, deși ei nu au spus oficial. „Acest lucru ține de informația privind cele cinci firme care au obținut 13 miliarde de lei sub formă de credite, pe care le-au scos din țară în offshore-uri, precum și de procesul verbal al adunării generale la Banca Socială”, a specificat Dodon.

Liderul PSRM a mai spus că lui i se adresează un număr mare de persoane dispuse să acorde informații suplimentare în cazul băncilor și el a promis să publice datele obținute. „Noi nu ne temem de nimeni și de nimic și vom publica toată informația care va ajunge la mine personal sau la oficiul Partidului Socialiștilor”, a spus Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?