Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ivan Burgudji este împotriva încălcării votului secret

22 mar. 2015,, 11:15   Politică
3552 1
Foto: resurs.md
Cunoscutul activist în domeniul apărării drepturilor omului și politician din Găgăuzia Ivan Burgudji atenționează despre neadmiterea publicării pe rețelele de socializare a fotografiilor buletinelor de vot completate în ziua alegerilor bașcanului autonomiei.

„Citiți cu atenție decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova privind votul secret, înainte de a publica pe Internet aceste imagini”, a scris duminică Ivan Burgudji, comentînd apariția pe o rețea de socializare a fotografiei unui buletin de vot cu ștampila aplicată și a documentului de identitate a alegătorului, realizată în cabina de vot.

„Această euforie se poate încheia cu un fiasco, deoarece încălcarea votului secret este un motiv pentru invalidarea rezultatelor alegerilor. Demonstrarea buletimului de vot este o încălcare a votului secret, conform deciziei Curții Constituționale”, a atenționat Burgudji.

În autonomia găgăuză astăzi se desfășoară alegerile bașcanului. Votarea a început la ora 07.00 și se va încheia la ora 21.00. În regiune au fost deschise 65 secții de votare, la alegeri participă 10 candidați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?