Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Parlamentarii ruși condamnă decizia UE privind sancțiunile

20 mar. 2015,, 23:00   Externe
4072 1

Косачев: РФ "назначили" ответственной за соблюдение минских соглашений
Foto: mignews.com

Parlamentarii ruși au condamnat vineri decizia Uniunii Europene de a lega durata sancțiunilor economice împotriva Rusiei de aplicarea deplină a acordurilor de la Minsk privind pacea în estul Ucrainei, transmite DPA. Președintele Comisiei de afaceri externe a Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Konstantin Kosacev, a declarat că decizia liderilor UE le oferă 'inamicilor procesului de pace' spațiu de manevră pentru sporirea tensiunilor în continuare.

''Nu există nici măcar un singur document UE care să vorbească despre sancțiuni împotriva Kievului dacă Ucraina încalcă acordul'', a spus Kosacev. La rândul său, președintele Comisiei de afaceri externe a camerei inferioare a legislativului rus, Aleksei Pușkov, a apreciat că decizia UE oferă Ucrainei avantaje și face ca Rusia să suporte costurile.

''De ce trebuie să fie Rusia vinovată pentru sabotarea acordurilor de la Minsk de către Kiev?'', a spus Pușkov, citat de Interfax. Șefii de stat sau de guvern ai celor 28 de țări membre UE au convenit joi seară asupra faptului că durata sancțiunilor va fi condiționată de punerea în aplicare completă a acordurilor de la Minsk, care au permis o încetare fragilă a focului în estul Ucrainei, fără a se uita faptul că acest lucru este prevăzut până la sfârșitul anului 2015, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, după prima zi a summitului UE.

Președintele rus Vladimir Putin nu a făcut niciun comentariu despre decizia liderilor statelor UE. După o întrevedere cu omologii săi kazah și belarus, desfășurată la Astana, el s-a rezumat la a cere Ucrainei să pună în practică deplin acordurile de la Minsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?