X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Ancheta nu poate răspunde la întrebarea: a fost sau nu comisă o infracțiune în cazul băncilor?

20 mar. 2015,, 15:15   Societate
4338 3
У следствия нет ответа на вопрос: было ли в действительности совершено преступление в деле банков
Foto: youtube.com
Șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Harunjen, a comentat pentru NOI.md declarația omului de afaceri Ilan Șor, precum că în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea Consiliului de administrație al Băncii de Economii, nu a avut loc nimic ilegal, ci doar o „activitate bancară obișnuită”, făcută joi, 19 martie, în cadrul unui briefing.

„Domnul Șor deține statutul de suspect în proces și are dreptul la apărare. Nimeni nu îl poate limita în modalitățile de apărare. Și el se apără”, a menționat Eduard Harunjen.

Potrivit lui, dosarul în cazul sustragerii ilicite a mijloacelor de la Banca de Economii și Banca Socială a fost deschis la dispoziția Băncii Naționale a Moldovei, care și-a asumat administrarea acestor bănci. „În această dispoziție sînt expuse circumstanțele care provoacă suspiciuni în privința comiterii infracțiunii, a specificat Harunjen. În momentul de față aceste circumstanțe sînt cercetate de organele de drept, pentru a răspunde dacă într-adevăr a fost comisă o infracțiune sau nu. Dacă ancheta ar avea acest răspuns, dosarul ar fi deferit justiției sau clasat”.

Explicînd pozițiile anchetei, procurorul Harunjen a precizat: „Crimele de acest gen nu intră în categoria celor evidente, cum spre exemplu ar fi un cadavru cu o plagă împușcată. Aici avem de a face cu operațiuni bancare complicate, care au avut un șir de consecințe negative și ancheta are menirea să răspundă la întrebarea: ce s-a întîmplat cu adevărat? Aceeași întrebare stă în fața Comisiei parlamentare de anchetă și specialiștilor de la Compania Internațională de Audit «Kroll»”.

Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție, „există suspiciuni că au fost încălcate regulile și instrucțiunile bancare, care au dus la consecințe ce vor fi apreciate de anchetă. În cazul băncilor, cu siguranță există circumstanțe care urmează să fie cercetate”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?