Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Moldova la Expoziția ProWein a avut o prestanță uluitoare! (VIDEO)

19 mar. 2015,, 17:15   Business
3058 2
Молдова на ProWein выглядела «круто»! (ВИДЕО)
Foto: noi.md
În perioada 15-17 martie 27 de companii autohtone au prezentat Moldova la una dintre cele mai mari expoziții specializate de vinuri și băuturi alcoolice ProWein'2015 (Germania). Proporțiile ei pot fi judecate după suprafața ocupată de aceasta – 50 ha, numărul de participanți – circa 6 mii din 50 de țări, vizitatori – 52 de mii de persoane și jurnaliști – peste 1000, comunică NOI.md.

Acum un an, la această expoziție a avut loc prezentarea internațională a brandului național de vinuri „Wine of Moldova. A legend life”. Pentru prima oară ramura vinicolă moldovenească a fost atît de reprezentativă la nivel internațional. Dacă în anul trecut la această manifestație pe un singur stand au participat 13 companii vinicole, atunci în acest an – 24 (standul a ocupat suprafața de 150 de metri pătrați). În afară de aceasta, pentru prima dată „au ieșit în lume” producătorii de divinuri. Într-un pavilion separat pentru băuturi alcoolice tari a fost un stand moldovenesc cu cinci întreprinderi. O premieră absolută a fost participarea ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare la lucrările standului, împreună cu producătorii.

Renumitul expert Master of Wine, Christy Canterbury, care anul trecut a efectuat degustația vinurilor moldovenești în cadrul emisiunii de pe postul de televiziune Fox News, a prezentat vinurile noastre la cinci master-classuri.

„Această participare va da rezultate și în termen scurt, și în termen lung, consideră ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula. Noi avem vinuri bune și nu trebuie să le vindem în calitate de vinuri brute, în vrac, ci drept un produs cu o valoare mai înaltă.”

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, a specificat că participarea noastră a fost foarte vizibilă. Chiar și alți participați ai Expoziției au manifestat interes față de Wine of Moldova. Fiecare companie a susținut cel puțin cîte cinci-șapte întîlniri de afaceri utile (unii au avut chiar peste 20 de întîlniri timp de 3 zile) cu companiile importatoare din diverse țări. Este important că această expoziție este prevăzută nu numai pentru piața Germaniei, aici vin reprezentanții producătorilor de alcool din întreaga lume, inclusiv China, Japonia, SUA, țările africane (acest eveniment are formatul B2B pentru business).

Participarea la expoziție a fost finanțată de Fondul Viei și Vinului, format pe bază de paritate de producători și bugetul de stat, precum și de donatorii – proiectele CEED II/USAID și CBI.

Vicedirectorul proiectului CEED II/USAID, Diana Lazăr, a menționat că creșterea în ansamblu a exportului de vinuri îmbuteliate cu 11 la sută în anul trecut și a livrărilor pe piața UE cu 12 la sută denotă faptul că Moldova poate și are totul necesar pentru exportul de vinuri cu valoare adăugată sporită.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?