X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Deputații se opun simplificării procedurii de schimbare a destinației terenurilor agricole

19 mar. 2015,, 15:32   Economie
3232 1

Deputații se opun simplificării procedurii de schimbare a destinației terenurilor agricole
Foto : bizzpedia.ro

Proiectul de lege cu privire la modificarea Codului funciar, propus de PLDM, nu a fost susținut astăzi de reprezentanții celorlalte fracțiuni parlamentare. Inițiativa prevede ca modificarea destinației trenurilor agricole să treacă din competența Guvernului în cea a administrației publice locale, informează NOI.md.

Deputații fracțiunii PCRM s-au pronunțat categoric împotriva acestui proiect de lege. „Pămîntul pentru orice moldovean a fost întotdeauna un lucru sfînt. Prin acest proiect, noi conștient mergem la aceea ca să repartizăm terenurile în toate părțile”, a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Și deputații socialiștii s-au opus inițiativei, precizînd că acordarea competenței de schimbare a destinației terenurilor agricole administrației publice locale se va transforma într-o afacere profitabilă pentru aleșii locali.

„Ale cui interese încercați să le promovați prin acest proiect? Sau poate aveți colegi care dețin zeci de hectare de pămînt”, a spus socialistul Vlad Batrîncea.

Pe de altă parte, liderului PLDM, Vlad Filat, a punctat că inițiativa este una necesară, întrucît se încadrează în reforma decentralizării. „Menținem competențe improprii la nivel central. Spuneți-mi ce treabă are Guvernul în a lua decizii privind schimbarea destinației terenurilor? Noi vorbim de proprietatea administrației publice locale. Nu înțeleg de ce nu avem încredere în primarii noștri, în consiliile locale”, a spus Filat.

În lipsa unui consens pe marginea acestei probleme, votarea proiectului în lectura a doua a fost amînată pentru o altă ședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?