X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Alegeri parlamentare anticipate în Israel cu valoare de referendum pentru Netanyahu

17 mar. 2015,, 11:00   Externe
1968 0

В Израиле проходят парламентские выборы
Foto: wherejesuswalked.org

Israelienii au început să voteze marţi, într-un scrutin legislativ anticipat cu valoare de referendum pentru Benjamin Netanyahu, în urma unei campanii care s-a concentrat mai degrabă asupra sărăciei decît asupra unor temeri privind înarmarea nucleară a Iranului sau conflictul cu palestinienii.

Pierzînd teren înainte de alegeri, premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu s-a adresat nucleului dur al electoratului său în ultimul moment, promiţînd că nu va fi creat un stat palestinian dacă va obţine al patrulea mandat, o declaraţie care probabil va afecta şi mai mult relaţiile deja tensionate cu Washingtonul, principalul său aliat în regiune.

Isaac Herzog, liderul Uniunii Sioniste (centru-stînga), este principalul contracandidat al lui Netanyahu.

Aproximativ şase milioane de israelieni sînt chemaţi la urne să aleagă, pe liste de partid, cei 120 de membri ai Knessetului (Parlament). După alegeri urmează să fie formată o coaliţie de guvernămînt, prin negocieri care durează de obicei mai multe săptămîni.

Partidul lui Herzog devansează uşor formaţiunea lui Netanyahu, Likud (dreapta), dar nicio tabără nu este creditată în sondaje cu o victorie clară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав