Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Preşedintele Poloniei refuză invitaţia la parada militară de la Moscova

17 mar. 2015,, 09:40   Externe
2626 5

Президент Польши Коморовский отказался приезжать в Москву на 9 мая
Foto: tribuna.md

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a anunţat, luni, că nu se va deplasa la Moscova pentru a participa la ceremoniile organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria împotriva regimului nazist german în al Doilea Război Mondial, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

"Avînd în vedere situaţia actuală, nu există posibilitatea ca preşedintele Poloniei să participe la ceremoniile" programate la Moscova, a anunţat Bronislaw Komorowski pentru un post de televiziune local, denunţînd "continuarea conflictului în Ucraina".

În schimb, preşedintele Poloniei a propus mai devreme organizarea unor ceremonii similare celor de la Moscova la Westerplatte, în Gdansk, locul declanşării celui de-al Doilea Război Mondial.

Anterior, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a refuzat invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a participa la o paradă militară organizată în mai la Moscova.

Potrivit unui purtător de cuvînt al Guvernului german, Angela Merkel a propus în schimb să participe la o ceremonie pentru depunerea de coroane de flori, pe 10 mai, la Moscova. Vladimir Putin a acceptat propunerea.

În acest context, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat că refuzul unor lideri occidentali de a participa la ceremoniile programate la Moscova nu afectează amploarea evenimentului.

"Acest fapt nu va afecta spiritul, conţinutul emoţional şi amploarea evenimentului", a spus Peskov pentru un post de radio rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?