X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Transnistria a numit condițiile pentru anularea asigurării transportului moldovenesc

16 mar. 2015,, 11:30   Economie
9923 7
Приднестровье назвало условие отмены страхования для молдавского транспорта
Foto: gov.md
Transnistria este dispusă să anuleze asigurarea auto obligatorie a mijloacelor de transport care circulă în regiune de pe partea dreaptă a Nistrului, în cazul în care și Chișinăul o va anula pentru transportul transnistrean. Declarația a fost făcută de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, în cadrul briefingului comun cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, în contextul discutării chestiunii privind introducerea „Cărții verzi” pentru automobilele din Moldova, informează NOI.md.

Evgheni Șevciuk a explicat că nu este vorba despre niciun fel de „Carte verde”, ci despre asigurarea auto obligatorie a mijloacelor de transport care sosesc în Transnistria. Potrivit liderului de la Tiraspol, în prezent s-a creat o situație paradoxală, în care șoferii transnistreni care procură asigurarea în Moldova și sînt implicați în accidente rutiere la Chișinău nu primesc compensațiile de asigurare respective în baza deciziilor instanțelor de judecată de pe malul drept al Nistrului. Evgheni Șevciuk a menționat că o asemenea situație este alogică și neclară.

Liderul de la Tiraspol a subliniat că, în anul 2006, Moldova a introdus unilateral, în afara procesului de negocieri, asigurarea auto obligatorie pentru tot transportul transnistrean. „Pentru protecția drepturilor cetățenilor noștri este necesar ca instituțiile de asigurare auto obligatorie care există în toată lumea să funcționeze și pe teritoriul Transnistriei. Aceasta înseamnă că la intrarea pe teritoriul Transnistriei, la fel ca la intrarea în Moldova, vor trebui prezentate documentele care confirmă procurarea poliței de asigurare. Cu părere de rău, se întîmplă accidente și trebuie cumva compensate pierderile materiale”, a declarat liderul transnistrean.

Evgheni Șevciuk a menționat că în Transnistria instrumentele de asigurare auto obligatorie sînt introduse în ultimul rînd, iar Tiraspolul a propus Chișinăului să inițieze negocieri privind identificarea unui compromis.

„Noi sîntem dispuși să anulăm asigurarea auto obligatorie pentru mijloacele de transport moldovenești în cazul în care și Chișinăul o va anula pentru transportul transnistrean sau dacă se va trece la mecanismul de recunoaștere reciprocă a polițelor de asigurări. În această problemă nu există niciun fel de accente politice, care sînt o invenție a unor jurnaliști sau a altcuiva care cunoaște superficial problema respectivă”, a declarat Evgheni Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?