Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Ambasadorul Moldovei în Rusia, numit în funcția de viceministru

11 mar. 2015,, 15:27   Politică
5753 1

Foto : tv7.md

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Galbur, a fost numit în funcția de viceministru de externe, în locul lui Valeriu Chiveri. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Candidatura lui Galbur a fost înaintată de ministrul Natalia Gherman, care a precizat că acesta deține experiența necesară pentru a face față noului post.

„Domnul Galbur își încheie misiunea diplomatică în calitate de ambasador în Federația Rusă. Experiența profesională în cadrul MAEIE îi va permite să exercite cu succes atribuțiile funcționale ce îi revin unui viceministru. Acesta posedă engleza, rusa și germana”, a menționat Gherman.

Totodată, pentru cel de-al doilea post de viceministru, Natalia Gherman a propus candidatura Danielei Cujbă. „Din 2012 pînă în prezent este șefa Direcției integrare europeană din cadrul Ministerului. Activitatea profesională a Danielei în serviciul diplomatic al Republicii Moldova poate fi caracterizată drept ireproșabilă. Dumneaei va fi responsabilă de integrarea europeană”, a menționat Gherman.

Daniela Cujbă va ocupa postul deținut anterior de Iulian Groza, care a anunțat astăzi că demisionează.

Precizăm că cei doi foști viceminiștri, Valeriu Chiveri și Iulian Groza, au anunțat că se alătură proiectului inițiat de Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?