Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Guvernul grec mărește miza în negocierile cu Eurogrupul: Amenință cu noi alegeri sau cu organizarea unui referendum

9 mar. 2015,, 09:00   Externe
2864 0

Foto: agerpres.ro

Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, a mărit miza duminică, în ajunul unei reuniuni a Eurogrupului la Bruxelles, și a vorbit despre posibilitatea organizării de noi alegeri sau chiar a unui referendum privind acordul asupra datoriei țării, informează France Presse.

Dacă miniștrii din zona euro nu vor accepta principalele reforme propuse de Grecia pentru a debloca următoarea tranșă de ajutor de care are mare nevoie, "ar putea exista probleme", a avertizat Varoufakis, într-un interviu apărut duminică în Corriere della Serra.

"Am putea reveni la alegeri. Am putea organiza un referendum. Așa cum mi-a spus prim-ministrul nostru (Alexis Tispras — n.r.), nu suntem încă lipiți de locurile noastre", a afirmat el.

Grecia a mai amenințat cu un referendum privind planul de ajutor în noiembrie 2011, provocând un moment de panică pe piețele financiare și nemulțumirea partenerilor săi europeni, ceea ce a determinat căderea premierul George Papandreou.

Partenerii Greciei au căzut de acord săptămâna trecută asupra prelungirii cu patru luni a programului de ajutor pentru Atena, însă au indicat că fondurile astfel prevăzute — circa 7 miliarde de dolari — nu vor fi oferite până în aprilie, dată la care vor analiza progresele în reformele promise de guvernul lui Alexis Tsipras.

În interviul său acordat principalului cotidian italian, Varoufakis a reafirmat că Grecia nu vrea un nou împrumut, refuzând să "revină la un mecanism de credite în schimbul unui program de reforme ce trebuie respectate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?