X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului de pe Nistru

5 mar. 2015,, 10:47   Politică
3358 3

Foto: beltsymd.ru

La începutul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor căzuți pe cîmpul de luptă în războiul de pe Nistru. Propunerea a fost înaintată de liderul PLDM, Vlad Filat, în legătură cu marcarea la 2 martie curent a Zilei Memoriei, zi în care se împlinesc 23 de ani de la începutul conflictului armat din regiune, notează NOI.md.

„Acum 23 de ani, în data de 2 martie, Moldova era acceptată în Organizația Națiunilor Unite. Atunci cînd a decis să meargă pe un drum independent, a început și conflictul armat, transformîndu-se într-un război pe Nistru. Cei mai buni dintre cetățenii noștri și-au jertfit viața. Propunerea este să cinstim memoria celor căzuți pentru suveranitatea și independența Moldovei. Prin acest gest, să transmitem un semnal clar întregii societății, dar și lumii, că noi nu am uitat de cei care și-au jertfit viața”, a menționat Filat.

„Vreau să spun că acel război a fost o agresiune a Federației Ruse împotriva Moldovei. Nu trebuie să ne temem să spunem acest lucru”, a menționat la rîndul său liberalul Valeriu Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав