X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Chiar dacă preţul de achiziţie este mai mic, gazul românesc va avea acelaşi tarif ca şi cel de la „Gazprom” pentru consumatorii din RM (VIDEO)

4 mar. 2015,, 13:15   Economie
4197 0
Foto: noi.md
Tariful pentru consumatorii finali care vor primi gaz românesc prin conducta Iaşi-Ungheni nu se va modifica şi va rămâne acelaşi ca şi în prezent, a declarat miercuri, 4 martie, viceministrul Valeriu Triboi, la ceremonia de lansare oficială a livrării gazului din România prin gazoductul Iaşi-Ungheni, transmite News-Moldova.

Astfel, chiar dacă preţul de achiziţie a gazului românesc este în jur de 255 dolari pentru mia de metri cubi, consumatorii persoane fizice vor achita în continuare 6223 lei pentru mia de metri cubi, la fel ca şi pentru gazul livrat de „Gazprom” care costă în prezent 311 dolari.

„Tariful pentru consumatorul final nu va modificat la moment, din cauza volumului mic importat prin această conductă. Consumatorii vor plăti acelaşi tarif ca şi pentru gazul primit de la „Moldova-Gaz”, a declarat Triboi.

Viceministrul a mai spus că până în anul 2017, când se preconizează finalizarea construcţiei conductei Ungheni – Chişinău, nu se vor semna contracte cu nici un consumator.

„Nu se semnează contracte, totul rămâne aşa cum este. Din 2017, când va fi finisat gazoductul Ungheni – Chişinău, atunci vor fi reîncheiate alte contracte”, a spus Triboi.

Potrivit viceministrului, România va livra anual Moldovei în jur de 1 milion de metri cubi de gaze, volum mic în comparaţie cu consumul ţării care ajunge într-un an la 1,2 miliarde metri cubi.

„Nu avem posibilităţi tehnice ca să importăm mai mult gaz prin conducta Iaşi – Ungheni. În România urmează să fie construite două staţii de pompare”, a declarat Triboi.

Viceministrul a mai spus că pe teritoriul Moldovei gazul importat din România va fi livrat prin reţeaua ce aparţine de „Moldova-Gaz”.

Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, a declarat că vor fi 10.350 de beneficiari ai gazului românesc din 19 sate din Ungheni şi două localităţi din raionul Nisporeni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?