X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Tensiune fără precedent între America și Israel

3 mar. 2015,, 06:00   Externe
7022 0

Foto: ruvr.ru

Vizita în Statele Unite a Prim-Ministrului israelian, sfidând orice protocol, a iritat serios administrația americană și a creat tensiune în relația dintre cele două țări.În ajunul vizitei extrem de controversate a lui Beniamin Netanyahu peste Ocean, secretarul de stat american John Kerry a declarat că premierul israelian „este binevenit pentru a vorbi Statelor Unite”. Însă el a adăugat că este „ciudat, dacă nu cumva fără precedent” ca vizita să fie organizată într-o manieră atât de puțin protocolară.

John Boehner, președintele Camerei Reprezentanților, l-a invitat pe Netanyahu să vorbească în fața Congresului american fără a consulta Administrația. Liderul israelian a acceptat și trebuie să rostească marți un discurs, probabil foarte critic, la adresa negocierilor internaționale privind programul nuclear american, scrie Le Point.

Iritată de această invitație făcută peste capul său, Casa Albă a anunțat că Obama nu-l va întâlni pe Netanyahu, iar Susan Rice, consilieră pentru securitate națională, a calificat vizita drept „nocivă” pentru relațiile americano-israeliene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав