X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Filat: Comportamentul lui Leancă este straniu

21 feb. 2015,, 12:30   Politică
11142 10

Foto : gov.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, califică comportamentul din ultima perioadă al lui Iurie Leancă drept straniu, deşi afirmă că nu e prima dată cînd colegul său de partid face opinie separată. Politicianul nu se arată deocamdată îngrijorat de o eventuală retragere a lui Leancă din PLDM. În cadrul unui interviu acordat agenţiei Moldpress, Filat a declarat că nu vrea să anticipeze unele lucruri, notează NOI.md.

„Domnul Leancă a susținut inițial ideea unui Guvern minoritar, a fost acel care a acceptat chiar să candideze la funcția de prim-ministru ca reprezentant al unui Guvern minoritar. Mai mult ca atît, la acea etapă nu-l deranja deloc votarea împreună cu comuniștii, după cum a declarat ulterior. Or, el a votat împreună cu comuniștii pentru alegerea domnului Candu în funcția și tot el a fost acel care a mers la comuniști, încercînd să obțină votul lor pentru Guvernul pe care l-a propus Parlamentului”, a explicat Filat.

Potrivit lui Filat, „şirul ciudăţeniilor comportamentuui dumnealui nu se termină aici. Nu este pentru prima dată cînd domnul Leancă procedează altfel decît partidul. Spre exemplu, cînd PLDM și partenerii noștri din PPE l-au susținut la Președinția României pe Klaus Iohannis, Dl Leancă a decis să-l susțină pe Victor Ponta. În fine, toate aceste detalii îl privesc, iar noi putem doar să constatăm aceste stranietăți”, a precizat Filat.

Fiind întrebat cum va putea face faţă Guverul şi Parlamentul problemelor ţării în lipsa unei coaliţii majoritare, Vlad Filat a spus că acest lucru nu este imposibil.

„Nu este pentru prima dată cînd în Republica Moldova activează astfel de guverne fără acoperire politică majoritară în Parlament. Spre exemplu, în condiții similare cu cele actuale au activat guvernele Sturza și Braghiș. Repet: nu e cea mai fericită soluție, dar nu am avut de ales. Ziua de vineri a arătat că fiecare proiect de lege poate fi votat. Trebuie doar argumentat suficient de bine ca majoritatea deputaților să nu aibă dubii că acesta este în interesul țării”, a menţionat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав