Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Petruți: Înainte de a fi prim-ministru, Chiril Gaburici trebuie să răspundă la o serie de întrebări

16 feb. 2015,, 10:45   Politică
8172 3

Petruți: Înainte de a fi prim-ministru, Chiril Gaburici trebuie să răspundă la o serie de întrebări
Foto: ziaruldegarda.ro

„În acest moment, Republica Moldova are nevoie de un prim-ministru care să insufle un singur atribut – credibilitate”, opinează directorul Institutului de Marketing și Sondaje IMAS, Doru Petruți. Într-un articol publicat pe blogul său, sociologul sugerează că asupra noului candidat la funcția de premier planează o serie de suspiciuni, care trebuie clarificate înaintea desemnării în funcție, notează NOI.md.

În opinia directorului IMAS, dacă vrea să acceadă la postul de premier, Chiril Gaburici trebuie să dea dovadă de integritate.

„Chiril, sînt lucruri şi situaţii care planează asupra ta de cîţiva ani: modalitatea privind obţinerea diplomei de studii, contractele cu firmele-căpuşă la Moldcell, situaţiile de la Azercell, legăturile cu Voronin şi alţi politicieni, evenimentele din aprilie 2009. Înainte de a ajunge prim-ministru, trebuie să răspunzi acestor lucruri! A porni la drum cu atribute precum «devalizare», «corupţie», «legături urît mirositoare» nu se conjugă cu verbul a fi credibil şi cu funcţia de prim-ministru. Şi nu uita că mai ai încă la îndemînă opţiunea decentă să-mi spui şi să ne spui că «nu ne poţi spune». Şi să te retragi”, spune Doru Petruți.

În articolul său, Doru Petruți descrie și parcursul profesional al noului candidat înaintat de PLDM.

„Merită să îl felicităm măcar pentru reuşita extraordinară de a ajunge în doar cîţiva ani de la un simplu şofer, agent de vînzări, director de vînzări şi apoi director general la companii de sute de milioane de dolari. Şi, inevitabil, nu poţi rămîne în astfel de poziţii nefăcînd şi lucruri bune. În acest moment, Republica Moldova are nevoie de un prim-ministru care să îndeplinească, să insufle un singur atribut: credibilitate!”, a menționat Petruți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?