Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Dodon: Gaburici degrabă va fi „sacrificat”, la fel ca Leancă

14 feb. 2015,, 13:15   Politică
7461 5
Додон: Габуричем скоро «пожертвуют», как и Лянкэ
Foto: noi.md
Chiril Gaburici ar putea conduce noul guvern al Republicii Moldova o perioadă scurtă de timp, după care va fi „sacrificat”, la fel ca Iurie Leancă. Declarația aparține președintelui PSRM, Igor Dodon, și a fost făcută după încheierea consultărilor deputaților socialiști cu președințele țării Nicolae Timofti privind candidatura la funcția de prim-ministru, informează NOI.md.

Potrivit lui Igor Dodon, Chiril Gaburici sau nu știe în ce se implică, sau este de acord să devină o parte a jocului oligarhilor și este la curent că vine pe o perioadă foarte scurtă. Liderul PSRM a presupus că deja peste cîteva luni Chiril Gaburici va fi sacrificat la fel cum s-a întîmplat cu Iurie Leancă.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că Chiril Gaburici nu se află în relație de rudenie cu Vladimir Voronin sau alții. „Timpul o va arăta”, a menționat politicianul.

Referindu-se la poziția PSRM privind candidatura la funcția de premier, Igor Dodon a subliniat că socialiștii nu au ce discuta cu oligarhii și nici să susțină candidatul acestora la funcția de șef al executivului. Președintele PSRM a subliniat că conducerea PDM-ului și PLDM-ului mai întîi de toate trebuie să restituie țării miliardele furate și abia după aceasta poporul să decidă, dacă îi va susține sau nu.

Igor Dodon a declarat că PSRM nu va susține candidatura la funcția de premier din partea alianței minoritare PLDM-PDM, care de facto este majoritară împreună cu PCRM. „Noi vom fi în opoziție, vom critica dur Guvernul și vom propune idei pentru soluționarea diferitor probleme, însă unica soluție corectă la care vom ajunge mai devreme sau mai tîrziu, sînt alegerile anticipate”, a menționat Igor Dodon. Politicianul a spus că l-a îndemnat pe Nicolae Timofti să dizolve Parlamentul, în cazul în care și a doua tentativă de votare a Guvernului va eșua. Liderul socialiștilor a menționat că nu-și amintește să fi avut careva relații cu Chiril Gaburici și îl cunoaște doar din presă. „Să vedem cu ce va veni în Parlament”, a menționat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?