X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Valoarea exporturilor rusești de armament se menține constantă, în pofida sancțiunilor

21 ian. 2015,, 05:00   Externe
1218 0

Foto Фото: noi.md

Rusia a exportat anul trecut echipamente militare în valoare totală de peste 15 miliarde de dolari, cifră care se menține la nivelul din anul 2013, în pofida sancțiunilor occidentale care vizează și industria rusă de apărare, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, citat de AFP.'Valoarea totală a vânzărilor a depășit 15 miliarde de dolari și au fost semnate noi contracte de aproape 14 miliarde de dolari', a precizat liderul de la Kremlin în timpul unei reuniuni dedicate cooperării militare.

Rusia este al doilea furnizor de armament la nivel mondial, după Statele Unite, printre principalii clienți ai Moscovei numărându-se India și China. În anul 2013, valoarea exporturilor industriei ruse de apărare a fost de 15,2 miliarde de dolari, cifră dublă față de începutul anilor 2000.

La reuniunea de marți, președintele Putin a lăudat reputația Rusiei de 'partener fiabil și previzibil, care nu condiționează respectarea angajamentelor sale de preferințe trecătoare sau de conjunctura politică'. El a făcut astfel aluzie la decizia Franței de a condiționa livrarea celor două nave Mistral către flota rusă de evoluția situației din Ucraina.

Sancțiunile impuse de SUA Rusiei pentru destabilizarea Ucrainei vizează în special complexul militar-industrial, în timp ce Uniunea Europeană a interzis tranzacțiile cu armament efectuate cu companiile rusești. Autoritățile de la Moscova au depus mari eforturi în ultimii ani pentru modernizarea forțelor armate și a industriei de apărare a Rusiei, ce contribuie semnificativ la bugetul de stat, voință amplificată de criza actuală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав