Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Iluminatul public spre Aeroport va fi extins pînă la Sîngera

26 ian. 2015,, 12:30   Societate
3512 0
Foto: mosaica.ru
Astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, a declarat că iluminatul public spre Aeroport va fi extins pînă la intrare în orășelul Sîngera.

Acest lucru va fi posibil datorită faptului că în urma executării primei părți a proiectului privind iluminatul public de pe bd. Dacia spre Aeroport s-a reușit economisirea unei sume de circa 5 milioane de lei. Totodată însă, aceste surse care au rămas nu vor fi suficiente pentru a ilumina și porțiunea de la Aeroport pînă la Sîngera: „Pe prima porțiune am folosit 22,5 milioane de lei, iar lucrarea ce va fi executată ține cam de o treime sau chiar mai puțin din prima suprafață care s-a iluminat, deci se va depăși suma de 5 milioane”, a relatat Igor Gamrețchi.

În a doua parte a proiectului se va opta pentru iluminarea porțiunii de la intrarea în Chișinău dinspre Sîngera și a intersecției dintre strada Aeroportului și intrarea de pe strada Muncești. „Este necesar să avem o intrare în oraș iluminată, fiindcă observăm că în acest loc se întîmplă mai multe accidente”, a declarat Igor Gamrețchi.

Dorin Chirtoacă a venit cu precizări: „În cazul în care cadrul legislativ ne va permite să continuăm proiectul, avînd în vedere economia înregistrată, atunci pînă la sfîrșitul anului facem și acest proiect pentru a avea iluminatul complet de la intrare în municipiu pînă în centru”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?