X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filat, despre învestirea noului Guvern şi finalul negocierilor pentru crearea noii Alianţe

24 ian. 2015,, 10:45   Politică
4998 0
Foto: tribuna.md
Procedura de învestire a noului Guvern urmează să înceapă în următoarele zile. Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat, după şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Urmează să fie învestit noul Guvern. Preşedintele Parlamentului va consulta grupurile parlamentare şi va fi desemnată candidatura la funcţia de premier, care în 14 zile urmează să prezinte programul de guvernare şi componenţa Executivului. Cred că în două săptămâni vom avea Guvern", a precizat Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM a spus că în noul Acord al Alianţei pentru Moldova Europeană (AME) persistă un angajament mult mai serios decât cel discutat în procesul de nogocieri. Totuşi, Vlad Filat nu a dorit să facă mai multe dezvăluiri în acest sens, spunând că acesta va ieşi la iveală, mâine, o dată cu publicarea noului Acord de creare a Alianţei de guvernare.

Vlad Filat a declarat că regretă finalul acestor negocieri şi faptul că s-a oferit cetăţenilor un spectacol timp de şapte săptămâni.

"Ceea ce s-a întâmplat va fi o lecţie. Pe parcursul acestor discuţii, am avut o înţelegere că nu vom oferi informaţii sau titluri de ştiri ce ţin de procesul de negocieri, din păcate nu s-a respectat cele menţionate. Condiţiile PL au fost rostite la o emisiune. Noi am solicitat ca liberalii să vină cu o ofertă clară din partea lor. Regret că nu s-a reuşit şi nu s-a ajuns la o înţelegere şi cu cei din PL", a punctat liderul liberal-democraţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?