Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu: "Putem începe formarea guvernării"

24 ian. 2015,, 10:19   Politică
3713 1

Foto: noi.md

Coaliţia formată din PDM şi PLDM poate începe formarea guvernării. Anunţul a fost făcut de speakerul Andrian Candu după ce a fost ales în calitate de preşedinte al Legislativului.

"Sper că de astăzi avem un Parlament funcţional. Putem începe formarea guvernării. Mulţumesc celor din PD care ne-au delegat această responsabilitate. Este regretabil că unii deja au sărit cu critici la acest început de cale", a declarat speakerul ales astăzi.

Totodată, Andrian Candu a anunţat şi planurile de viitor ale membrilor coaliţiei proaspăt formate.

"Săptămâna viitoare ne propunem să formăm şi comisiile permanente. Sper să avem şi candidatul la funcţia de premier pentru a învesti noul Guvern. Lucrul cel mai important e că această coaliţie minoritară îşi propune să continuie cursul european", a declarat noul speaker.

Noul preşedinte al Parlamentului s-a referit şi la provocările pe care le va înfrunta alianţa.

"E o perioada de timp nu prea uşoară. Avem de lucrat la stabilitatea leului. Este important că avem un Parlament funcţional. Sper că de săptămâna viitoare vom avea şi primele rezultate. Vom face tot posbilul ca Acordul de Asociere să fie implementat câl mai curând posibil", a mai spus Candu.

PUBLIKA.MD reaminteşte că, astăzi, Andrian Candu a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?