Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Moldova și Belarus vor impulsiona cooperarea în agricultură

22 ian. 2015,, 15:45   Economie
4002 1
Foto: agromania.manager.ro
Republica Moldova și Belarus vor impulsiona cooperarea bilaterală în agricultură. Acest subiect a fost discutat în cadrul ședinței de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, la care au participat delegații din cele două țări, informează NOI.md.

Delegaţie belarusă a fost compusă din reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Belarus în Republica Moldova, concernului „Belneftehim”, companiei „BelOil” ș. a. Moldova a fost reprezentată de viceminiștrii agriculturii Vlad Loghin și Sergiu Ghețiu, şefii direcţiilor vizate din cadrul ministerului, precum şi conducătorii altor instituţii interesate.

Agenda de lucru a şedinţei a inclus subiecte ce vizează cooperarea bilaterală în domeniul agroindustrial, majorarea importului de fertilizanţi şi produse de uz fitosanitar produse în Belarus şi condiţiile de înregistrare a acestora în Moldova.

Amintim că delegația din Belarus în frunte cu vicepreședintele concernului „Belneftehim”, Vitali Pavlov, discută la Chișinău cu reprezentanții direcțiilor ramurale din Moldova posibilitatea importului de îngrășăminte din Belarus pentru agricultura moldovenească, precum și importul acestora în state terțe, folosind infrastructura portului Giurgiulești.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?