X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Puţină conspirologie sau care este menirea atacului terorist de la Paris

15 ian. 2015,, 15:15   Politică
6622 12
Foto: tiras.ru
În reţelele sociale iau amploare discuţiile pe marginea recentei tragedii din Franţa, relatează NOI.md. În opinia preşedintelui Asociaţiei Politologilor Independenţi din Transnistria, Andrei Safonov, „isteria apărută după masacrul de la Paris a scos la iveală două momente.

Primul. În pofida bunului simţ, guvernanţii occidentali au început cu forţe noi să dovedească utilitatea multiculturalismului şi liberalismului, care aproape că au distrus Europa. O dovadă elocventă a idiotismului sînt marşurile la Paris şi Berlin, cu participarea politicienilor occidentali, precum şi hohotele liberalilor sub placardele „Bun venit, migranţilor!”.

Al doilea. În estul Ucrainei s-a produs o nouă izbucnire a luptelor. Incidentul cu autobusul de la Volnovaha deja nu va schimba nimic pe fundalul miilor de victime ale războiului ucrainean civil. În schimb industria occidentală de agitaţie pune la punct o operaţiune de şablon pentru atribuirea răfuielii asupra „caricaturiştilor liber cugetători” din „Charlie”, aflaţi la acelaşi nivel de dezvoltare cu pictorii din toaletele publice în fosta USSR, a caracterului de catastrofă planetară. Şi tematica franceză are menirea să distragă atenţia oamenilor de la evenimentele din Ucraina.

Este întîmplător oare faptul că anume acum negocierile privind stabilirea armistiţiului cedează locul vorbelor despre noul val de recrutare în Ucraina, despre faptul că în primăvară Ucraina trebuie să încorporeze 200 de mii de persoane? Nu este întîmplător. De ce?

În primul rînd, în tactica luptei duse de „şoimii” din SUA pentru dominaţia mondială se produce o ruptură. Le-a mai rămas puţin timp. Universul se schimbă, şi nu în favoarea lor. Şi ei, în locul combinaţiilor complexe cu „revoluţii colorate”, instruirea durabilă a activiştilor organizaţiilor non-guvernamentale ş.a.m.d. tot mai des recurg la declanşarea rapidă a războaielor, inclusiv în fosta USSR. Ucraina este un exemplu în acest sens.

În al doilea rînd, o parte a „şoimilor” din elita occidentală percepe Ucraina atît în calitatea unui adversar militar al Rusiei, cît şi drept distrugător al forţelor proruse în interiorul statului ucrainean. Noul val de mobilizare are menirea să întrunească sub drapele oameni care vor fi trimişi la război. Altfel nu ar avea nici un sens crearea în Europa contemporană a unei armate enorme.

În al treilea rînd, aceste forţe încearcă să creeze în interiorul Ucrainei, prin intermediul războiului şi propagandei, situaţia de ardere completă a podurilor între Ucraina şi Rusia, să lichideze totalmente, cum s-ar spune, comunitatea fixată de Tratatul de la Pereiaslavl din 1654. Este cu adevărat o intenţie de proporţii, un proiect global. Să sperăm că slavonii pînă la urmă nu vor deveni o jucărie în mîinile „binevoitorilor” din străinătate…

Iar episodul de la Paris, oricine ar sta în spatele lui, are menirea doar să muşamalizeze cele scrise mai sus…”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав