X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4065

Cînd ar putea avea loc următoarea ședință a Parlamentului

6 ian. 2015,, 16:05   Politică
5118 0

Foto : tv7.md

Secretariatul Parlamentului nu a recepționat deocamdată nicio cerere de convocare a ședinței legislativului, pentru săptămîna viitoare. Informația a fost confirmată de secretarul general al instituției, Ala Popescu, după ce anterior Dumitru Diacov a anunțat că următoarea ședință ar urma să aibă loc pe 12 sau 13 ianuarie, informează NOI.md.

Potrivit funcționarei, convocarea ședinței extraordinare sau ordinare a Parlamentului poate fi făcută la solicitarea a 1/3 dintre deputați sau a șefului statului, Nicolae Timofti, așa cum prevede articolul 37 din Regulamentul Parlamentului.

„De obicei, președintele Parlamentului este cel care convoacă ședința în plen, dar dat fiind faptul că nu avem încă un președinte ales, această sarcină îi revine șefului statului sau deputaților”, a menționat Popescu.

În ceea ce privește deputații aflați în incompatibilitate de funcții, secretarul general al Parlamentului a precizat că pînă acum doar primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a depus o cerere prin care a renunțat la mandatul de deputat. Potrivit funcționarei, teoretic, deputații care urmează să facă o alegere între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă cu acesta, trebuie să decidă pînă pe 10 ianuarie. În total, 22 de deputați urmează să facă această alegere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?