X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Peste 110 mii de țigarete au fost reținute la vamă (FOTO)

5 ian. 2015,, 17:30   Societate
5576 1
Foto: customs.gov.md
În ultimele 24 de ore, colaboratorii vamali au împiedicat două tentative de transportare ilegală a țigărilor peste frontiera de stat, informează NOI.md. Potrivit Serviciului Vamal, în urma reținerilor au fost confiscate peste 110 mii de țigarete cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Pe 4 ianuarie, în jurul orei cinci dimineață, pe sensul de ieșire din țară prin postul vamal Leușeni, în automobilul de model „Volkswagen Touareg” au fost depistate camuflate circa 18 mii de țigarete în asortiment. La volanul autoturismului se afla un cetățean moldovean, care pleca împreună cu familia la odihnă în România. Pentru frauda comisă, șoferul s-a ales cu o amendă în valoare de 3 mii de lei și confiscarea produselor de tutungerie.

Al doilea caz s-a produs la postul vamal Sculeni, unde un alt cetățean al Republicii Moldova încerca să treacă peste frontieră, în autoturismul de model Mercedes, circa 95 de mii de țigarete în asortiment, cu timbre de acciz al RM. Ca și în primul caz, conducătorul auto a declarat că pleacă la odihnă în țara vecină. În urma comercializării pe piața neagră din UE, moldoveanul în vîrstă de 30 de ani urma să obțină un profit de circa 17 mii de euro.

Șoferul riscă să-i fie deschis un dosar penal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?