X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Belarusul a introdus sancţiuni de răspuns împotriva Rusiei

17 dec. 2014,, 17:30   Externe
16686 14
Foto: business.ua
Spre deosebire de Moldova, care cu smerenie se supune fărădelegilor Rusiei, în particular, sancţiunilor la livrarea producţiei moldoveneşti, autorităţile Republicii Belarus au introdus măsuri de răspuns. Astfel, Minskul a interzis livrările unor categorii de mărfuri produse în Federația Rusă.

Conform hotărîrii nr. 60, semnate de viceministrul Sănătăţii – principalul doctor de stat al Belarusului, accesul pe piaţa internă a ţării este interzis pentru fideaua de pregătire rapidă "Золотая лапша", "Лагман по-дунгански", "Биг Ланч", produse de compania rusă "Биофуд". Expertiza sanitar-epidemiologică a constatat că aceste produse nu corespund normelor şi regulamentului Uniunii Vamale privind indicii microbiologici.

De asemenea, a fost interzis importul din Rusia şi Belarus a cafelei măcinate "Mokka" a companiei ruse "Паулиг Рус". Cauza interdicţiei a devenit prezenţa în acest produs a aflatoxinei B1.

Anterior Rusia a interzis importul unor categorii de produse alimentare din Belarus, motivînd că Minskul încearcă să livreze produse alimentare produse în ţările UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?