X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Lazurca despre alegerile din ţara noastră şi negocierile pentru crearea coaliției

17 dec. 2014,, 09:35   Politică
5534 5

Foto: timpul.md

Alegerile parlamentare din acest an s-au desfășurat conform standardelor, iar prin programul de guvenare, coaliția trebuie să îndreptățească voturile alegătorilor. De această părere este ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, invitat aseară la Fabrika.

Referindu-se la alegerile parlamentare din țara noastră, Lazurca a declarat că procesul electoral nu a fost trucat.

"Procesul electoral a fost corect. Rezultatele în urma acestui scrutin au fost și ele corecte și că voința electoratului s-a exprimat și că puterea rezultată din acest proces electoral este și ea legitimă", a menţionat ambasadorul României la Chişinău.

Oficialul este de părere că negocierile pentru crearea coaliției se desfășoară într-un mod echilibrat și în folosul cetățenilor.

"Mi-aș dori infrmaţii cît mai multe despre ceea ce se întîmplă în procesul de negociere. Trebuie să-i înțeleg și pe politicienii care își doresc să negocieze în liniște fiindcă în fond o informație prea abundentă oferită în mod nediscriminat publicului poate tulbura chiar procesul de negociere", a precizat Marius Lazurca.

Totodată, Lazurca este convins că pentru partenerii europeni este mai puțin importantă componența coaliției de guvernare, primordial fiind programul de guvernare: "Se va vedea dacă PCRM va face parte din această guvernare, în ce fel, cu ce portofolii. E o ipoteză care, desigur, nu poate fi în nici un fel neglijată".

Marți, după o nouă rundă de negocieri, experții delegaţi de PLDM, PL și PDM să discute formula şi programul de guvernare au declarat că pînă la sfîrșitul lunii va fi creată coaliția de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?