Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Sat îngropat în NOROI, la doi paşi de capitală

15 dec. 2014,, 09:30   Societate
7228 3
Foto: radiofir.ro
Tractorul este singurul mijloc de transport care face faţă noroiului de pe drumurile din localitate. Nu este vorba despre un sat de la capătul pământului, ci despre localitatea Buneţ, care se află chiar în coasta capitalei.

"Nu are cum să te ia salvarea aici. Dacă ai cazut trebuie să te ia doi oameni în spate şi... înainte", a declarat o localnică.

Maria Ciobanu are 62 de ani şi se deplasează foarte greu din cauza problemelor de sănătate. Pentru că în sat nu este niciun magazin, mersul până la cea mai apropiată alimentară este un adevărat chin.

"Pâinea o cumpăr sau de la Stăuceni sau de la Ciocana. Merg patru kilometri până la microbuz. Să mă duc până la Ciocana îmi trebuie un ceas şi jumătate", a spus femeie.

Oamenii din sat sunt nemulţumiţi că la orice ploaie rămân izolaţi de lume:

"Dacă omul se îmbolnăveşte e greu să vină salvarea. Avem noroc de un om cu Niva, îl rugăm să ne ducă până unde este drum, dar el nu poate de fiecare dată".

"Porcii trăiesc mai bine decât noi pe drumul acesta. În galoşi mergem până la asfalt, acolo trebuie să ne schimbăm încălţămintea. Galoşi îi lăsăm prin buruiene".

Primarul comunei Tohatin, în a cărei componenţă intră satul Buneţ, nu a putut spune când va exista un drum asfaltat în localitate. Potrivit lui, niciun agent economic nu vrea să deschidă un magazin în Buneţ, pentru că nu ar avea profit.

"Anul acesta am proiectat gazoductul, la anul viitor pornim construcţia şi pe urmă la drumuri, dar nu putem să facem drumuri şi pe urmă să săpăm. Un kilometru de drum în asfalt costă în jur la două milioane de lei unul la mână, dar a doua cine o să dea banii aceştea pentru 16 case?", a menţionat primarul comunei Tohatin, Sergiu Cioubotari.

În satul Buneţ din municipiul Chişinău locuiesc în jur de 100 de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?