Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Liberalii consideră dezastruoasă situaţia de pe piaţa farmaceutică

9 dec. 2014,, 09:29   Societate
2719 0

Foto: noi.md

Unul dintre primele subiecte propuse de Partidul Liberal în cadrul şedinţelor noului parlament va fi discutarea situaţiei de pe piaţa farmaceutică a Moldovei, "care în ultimii ani este una dezastruoasă".

Deputatul liberal Gheorghe Brega a relatat agenției "Infotag" că, din cauza presiunilor din partea unor partide, care reprezintă precedenta Coaliţie pentru Guvernare Pro-Europeană, a trebuit să fie amînată examinarea subiectelor privind multiplele încălcări, însă PL intenţionează să ridice aceste întrebări la şedinţele noului parlament.

"Potrivit rezultatelor anului 2013, putem afirma că situaţia de pe piaţa farmaceutică este oribilă. Comisia parlamentară special creată nu a reuşit să termine lucrul. Pur şi simplu a fost blocată de cei care stau în spatele vînzării preparatelor de calitate dezastruoasă", a spus el.

Potrivit deputatului, "din cauza neglijenţei autorităţilor precedente, problema comercializării preparatelor necalitative nu a fost rezolvată".

"Principalele încălcări vizează termenul de valabilitate a materiei prime, condiţiile proaste de laborator, lipsa reactivelor necesare, condiţiile oribile de păstrare, certificarea nesatisfăcătoare şi transportarea preparatelor. De asemenea, sînt multe întrebări faţă de activitatea Agenţiei Medicamentului, care nu a fost controlată din momentul creării, rămînînd neacreditată", a spus Brega.

El a atras atenţia asupra faptului că "acest business aduce bani mulţi, însă medicamentele necalitative nu doar că nu ajută oamenii, dar chiar dăunează sănătăţii lor".

"În privinţa documentelor prezentate de comisia specială au fost intentate circa 10 dosare penale. Din păcate, au rămas doar pe hîrtie. A identifica şi pedepsi infractorii este datoria PL faţă de cetăţeni", a conchis deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?