X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Acciza la importul de benzină în Transnistria s-a majorat

4 dec. 2014,, 14:45   Economie
2947 0
Foto: invio.kz
Acciza la benzina importată în Transnistria s-a majorat de la $175 la $210 pentru o tonă. Ordinul corespunzător a fost semnat ieri de către liderul tiraspolean Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", decizia este argumentată prin "modificarea conjuncturii pieţei".

Ministrul Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN, Alevtina Slincenco, a menţionat, comentînd ordinul la postul local de televiziune, că reducerea preţurilor la petrol pe piaţa mondială influenţează direct costul benzinei, importatorii au început să o cumpere la un preţ mai mic, respectiv, majorarea accizelor este justificată economic şi nu va duce la majorarea preţurilor de vînzare a carburanţilor.

"În 2013 acciza la benzină era de $103,7. Din 1 ianuarie aceasta va fi de $175 şi, după cum vedem în analiza conjuncturii de preţuri la benzină, pe piaţa internă nu s-a modificat spre majorare, ba chiar s-a redus pe parcursul anului cu 5%", a spus ea, menţionînd că în Moldova şi Ucraina importatorii achită cîte $233 şi, respectiv, $247 pentru o tonă.

Potrivit calculelor Ministerului, în Ucraina un litru de benzină în medie costă $1,14, în Moldova - $1,22, iar în Transnistria - $1,06.

"În urma majorări accizei se aşteaptă suplimentarea părţii de venit a bugetului începînd cu luna decembrie şi pe parcursul anului următor cu peste $800 de mii", a spus Slincenco.

În noiembrie a crescut acciza şi la importul de motorină – de la $70 la $100 pentru o tonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав