X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O parte din piaţa centrală din Bălţi a fost înstrăinată către o companie privată

28 noi. 2014,, 16:15   Societate
7841 3
Foto: gzt.md
Prin decizia magistratului Judecătoriei sectorului Botanica din Chişinău, Vitalie Stratan, o parte din piaţa centrală din Bălţi, împreună cu havuzul, a fost atribuită companiei Floxal Plus. Informația a fost comunicată vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", de către primarul interimar al municipiului Bălţi, Octavian Mahu.

El a calificat această decizie drept "un atac raider asupra proprietăţii publice, care este posibil doar prin existenţa unui proces de judecată imprevizibil, cum avem astăzi în Moldova".

"Explicaţi-mi cum poate fi înstrăinată proprietatea unui oraş prin decizia judecătoriei unui alt oraş? Prin acest verdict s-au înstrăinat două loturi – cu suprafaţa de 0,4 ha şi 0,27 ha, cu un pretext inventat. Compania particulară „Construcţii de Aluminiu” îi datorează companiei „Floxal Plus” 1170 de euro. După ce erau antrenaţi într-un litigiu la Judecătoria Botanica, judecătorul Stratan a decis că sub formă de compensare a datoriei pot fi date două terenuri. Costul comercial al acestora, apropo, este de 1 milion de lei (54 de mii de euro). Această decizie nu se încadrează în logica unui om rezonabil", consideră funcţionarul.

El este convins că "afacerea" a fost realizată de judecător în favoarea intereselor conducătorului filialei Partidului Liberal Reformator din Bălţi, Valentina Carauş.

"Nu cunosc mecanismul acestor scheme, dar sînt convins că în spatele acestei afaceri dubioase stă reprezentantul unui partid din coaliţia de guvernare. Cu siguranţă, vom contesta decizia de judecată, ne vom adresa şi la Procuratura Generală şi la Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru ca ei minuţios să studieze activitatea judecătorului Vitalie Stratan", a spus Mahu, atrăgînd atenţia la faptul că fondatorul companiei „Floxal Plus” este un cetăţean al României, iar proprietarul companiei „Construcții de Aluminiu” rămîne un mister pentru autorităţile oraşului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?