X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Consiliul de Securitate denunță "atacul terorist" de la Ierusalim

20 noi. 2014,, 09:30   Externe
2007 0
Foto: newsru.com
Consiliul de Securitate al ONU a condamnat în unanimitate miercuri "atacul terorist demn de dispreț" comis cu o zi înainte într-o sinagogă din Ierusalim unde cinci persoane au fost ucise, chemînd responsabilii israelieni și palestinieni să restabilească pacea, informează AFP.

Patru rabini și un polițist au fost uciși marți de doi palestinieni care au intrat înarmați cu un topor și un pistol într-o sinagogă din Ierusalim.

Într-o declarație unanimă, cei cincisprezece membri ai Consiliului de Securitate și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu accelerarea tensiunilor între israelieni și palestinieni, insistînd asupra importanței de a condamna această agresiune după revendicarea Hamas.

Consiliul invită "responsabilii israelieni și palestinieni să reducă tensiunea, să respingă violența, pentru a evita orice provocări și să caute o cale de pace".

Adresîndu-se probabil Israelului asupra eventualității unor represalii, Consiliul "a reamintit că statele trebuie să se asigure că măsurile luate pentru combaterea terorismului trebuie să fie în concordanță cu obligațiile înscrise în legislația internațională".

Diplomați au afirmat că această declarație a fost scrisă după discuții cu Statele Unite care au consultat Israelul cu privire la alegerea formulării.

Secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon a condamnat această agresiune marți, invitînd liderii palestinieni și israelieni să ia "decizii dificile" pentru a relansa procesul de pace.

Miercuri, Israelul a demolat apartamentul unuia din cei doi palestinieni, reluînd practica controversată de demolări punitive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав