X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Steinmeier: Nu avem motive de bucurie față de criza din Ucraina

19 noi. 2014,, 19:30   Externe
1299 0
Foto: dw.de
Ministrul german de externe ,Frank-Walter Steinmeier, a declarat marți seară, la Moscova că nu există motiv de optimism cu privire la soluționarea crizei din Ucraina, explicând că acordurile de la Minsk nu sunt respectate.

'Chiar și la o privire superficială asupra situației, se poate vedea că acordurile de la Minsk nu sunt respectate în părțile esențiale', a afirmat Steinmeier, insistând că înțelegerile de la Minsk rămân singura bază reală pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei.

La rândul său, Serghei Lavrov a cerut ca Rusia să nu fie acuzată de subminarea acordurilor de la Minsk, apreciind că acestea trebuie pur și simplu 'puse în aplicare'. În plus, a afirmat el, Kievul ar trebui să înceapă un dialog cu republicile nerecunoscute din estul Ucrainei — autoproclamatele 'republici populare' Lugansk și Donețk.

Vizita ministrului german de externe intervine în contextul agravării situației în estul Ucrainei, unde armistițiul de la începutul lunii septembrie nu este respectat de ambele părți. Deși au scăzut în intensitate, confruntările continuă sporadic, făcând victimele nu doar în rândul forțelor armate, ci și printre civili. Kievul a denunțat în ultimele zile infiltrarea de noi convoaie cu armament și forțe combatante din Rusia în estul Ucrainei, avertizând asupra riscului 'unui război total'. SUA și Occidentul au avertizat Moscova cu instituirea de sancțiuni suplimentare.

Cu această ocazie, șeful diplomației germane a fost primit de președintele rus Vladimir Putin, cu care a discutat puțin peste o oră situația din Donbas. Referitor la convorbirile dintre Putin și Steinmeier, Kremlinul a emis un comunicat sec, fără niciun fel de amănunte. Unele agenții de presă au relatat că Steinmeier a plecat cu întârziere spre Berlin din cauza discuției cu Putin.

Soluționarea crizei nu poate fi atinsă prin mijloace militare, a subliniat șeful diplomației germane, potrivit căruia Rusia are capacitatea să prevină escaladarea tensiunilor în Ucraina. 'De aceea am venit aici, pentru a exprima așteptările noastre, convingerea noastră că Rusia este capabilă să depășească escaladarea actuală a situației și să prevină o agravare a acesteia', a opinat ministrul german de externe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?