X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Un partid extraparlamentar cere convocarea Parlamentului în ședință extraordinară

18 noi. 2014,, 11:20   Politică
2280 0
Foto : noi.md
Blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală” a lansat un apel la adresa partidelor parlamentare, prin care cere soluționarea problemei organizării secțiilor de vot în Federația Rusă. În acest sens, formațiunea solicită convocarea Parlamentului în ședință extraordinară, pentru adoptarea hotărîrilor privind majorarea numărului secțiilor de vot, informează NOI.md.

Potrivit formațiunii, prin decizia de a deschide doar cinci secții de votare în Federația Rusă, Guvernul a aprobat o decizie care încalcă dreptul constituțional al cetățenilor la exprimarea voinței.

„Indiferent de opțiunea politică a formațiunilor pe care le reprezentăm, guvernarea este obligată să asigure condiții egale de participare la vot tuturor cetățenilor țării. În caz contrar, rămîne evidentă dorința actualei guvernări de fraudare a alegerilor, iar rezultatele acestora nu vor putea fi considerate corecte și legitime. În scopul readucerii în funcțiune a supremației legii și respectării drepturilor constituționale ale cetățenilor, considerăm necesară luarea în regim de urgență a măsurilor care ar asigura participarea la vot a tuturor moldovenilor aflați pe teritoriul Federației Ruse”, se arată în adresarea blocului electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”.

Potrivit partidului, cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse au transmis sute de scrisori pe adresa Guvernului, pe marginea acestei probleme, însă solicitările lor nu au fost luate în considerație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав