X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

90 de companii şi-au sporit competitivitatea prin intermediul programului „Femeile în afaceri” (VIDEO)

17 noi. 2014,, 12:15   Business
3215 0
Foto: noi.md
Sprijinul acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Guvernul Suediei, prin intermediul programului ”Femeile în afaceri”, a contribuit la creșterea competitivității a 90 de companii din Moldova în ultimii trei ani, au declarat cele două instituții în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Chișinău, informează NOI.md.

Programul asigură legătura între întreprinderile deținute sau conduse de femei sau companiile în care femeile reprezintă majoritatea angajaților şi consultanții locali, care le ajută să se dezvolte și să devină mai competitive. De la lansarea programului „Femeile în afaceri” în 2011, Suedia a contribuit cu peste un milion de euro la această inițiativă.

„E de ajuns să aruncăm o privire la întreprinderile conduse de femei și la creșterea impresionantă a acestora datorită serviciilor de consultanță oferite cu sprijinul BERD pentru a observa cum femeile din Moldova devin tot mai influente în economia țării și viitorul acesteia. Sînt onorată că grantul oferit de Guvernul Suediei a contribuit la extinderea şi la creşterea competitivităţii a 90 de întreprinderi. Acest lucru este benefic nu doar pentru companiile şi femeile respective, dar şi pentru întreaga economie a Moldovei, cît și pentru integrarea Republicii Moldova în UE”, a declarat Ingrid Tersman, ambasadoarea Suediei în Moldova.

Companiile susținute în cadrul programului activează preponderent în domenii precum comerțul cu ridicata și cu amănuntul, serviciile de sănătate, confecţii, precum și în sectorul alimentar și cel de producere a băuturilor. De asemenea, printre beneficiari sînt și întreprinderi care se specializează în tehnologii informaționale, turism, construcții, mass-media și relații cu publicul.

„Pe parcursul primului an după implementarea proiectului de consultanță, întreprinderile sprijinite în cadrul programului şi-au majorat cifra de afaceri în medie cu 23 la sută”, a declarat Veronica Arpintin, manager național al echipei de susţinere a micului business din cadrul BERD. „71 la sută din aceste companii şi-au extins operațiunile și şi-au majorat productivitatea. Sîntem foarte mîndri că am contribuit la succesul lor și vom continua să oferim sprijin femeilor de afaceri din Moldova.”

BERD va continua să consolideze rolul femeilor de afaceri în economia Moldovei. Anul viitor va fi lansat un program nou, care va cuprinde atît serviciile de consultanță, cît şi accesul la finanțare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?