X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 162
Transnistria stiri: 1458

Burse de Merit 2014 - pentru cei mai buni studenţi ai ţării ©

13 noi. 2014,, 11:38   Societate
1956 0

Centrul de Informaţii Universitare anunţă concursul Burse de Merit – 2014 pentru cei mai buni studenţi ai ţării, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi al Сompaniei Orange Moldova.

Cei mai buni studenţi şi masteranzi vor beneficia de 50 de burse în valoare de 12000 lei fiecare. Studenţii din ultimul an de studii (ciclul licenţă) vor beneficia de pînă la 35 de burse, iar pentru studenţii masteranzi din primul an de studii (ciclul masterat) sunt disponibile pînă la 15 burse.

Liudmila Climoc, Director General al Companiei Orange Moldova: "Pentru Orange susţinerea tinerilor dotaţi din Moldova reprezintă un domeniu prioritar. Suntem convinşi că investiţiile făcute astăzi în dezvoltarea intelectuală a tinerilor, vor aduce mâine pe piaţa muncii din Republica Moldova specialişti bine pregătiţi, care la rândul lor vor contribui la dezvoltarea durabilă a ţării. Suportul acordat proiectului “Burse de Merit” pentru al 9-lea an consecutiv a devenit o tradiţie frumoasă, ce reconfirmă angajamentele Orange, asumate prin strategia de RSC a companiei”.

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere BC "Moldova Agroindbank" SA: "Moldova Agroindbank este partenerul fidel al Proiectului "Burse de merit", sustinut de banca din a. 2001. Formula de exceptie a parteneriatului public-privat a dat un imbold proiectului, contribuind la dezvoltarea unei noi generatii, capabile să asigure un viitor decent lor şi ţării noastre. Pentru Moldova Agroindbank, "Bursele de Merit" sint tratate ca cele mai eficiwente investitii, pentru ca sint facute intr-un sol fertil - in tineri, care vor construi viitorul tarii. Deaceea banca noastra isi va pune si pe viitor umarul pentru ca impreuna sa atingem scopul de a edifica o societate puternica si prospera".

La concurs pot participa cetăţeni şi rezidenţi ai RM, cu vîrsta maximă de 30 ani, studenţi de la ultimul an de studii (cu frecvenţă la zi, ciclul licenţă – anul absolvirii 2015), inclusiv studenţii – masteranzi, de la primul an de studii (cu frecvenţă la zi, care şi-au continuat studiile de masterat imediat după absolvirea ciclului licenţă), de la toate specialităţile, care îşi fac studiile la una din instituţiile universitare din RM, avînd media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 – în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

Nu sunt eligibili programului Burse de Merit – 2014: studenţii, care au beneficiat/ beneficiază de burse în cadrul altor concursuri sau programe, anunţate în anul calendaristic 2014; studenţii care au absolvit un ciclu licenţă şi/sau masterat şi, la moment, urmează o a doua licenţă sau un al doilea masterat; studenţii înmatriculaţi la USMF, care urmează rezidenţiatul şi secundariatul clinic; studenţii, care au beneficiat de burse de merit în ediţia 2013 a programului.

Concursul constă din 2 etape de selecţie a candidaţilor, în baza dosarelor depuse şi a unui test de cultură generală. Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de către Consiliul de Experţi Independenţi nominalizati în cadrul programului.

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: "Ne bucura faptul ca an de an, gratie suportului partenerilor fideli Moldova Agroindbank si Orange Moldova, noi desfasuram concursul "Burse de Merit" care, deja a devenit unul de notorietate pe plan national. Prin intermediul acestui program noi oferim sansa studentilor din Moldova atit sa primeasca titlul de cel mai bun student al tarii, cit si sa beneficieze de o bursa valoroasa. Ne asteptam, si in acest an, sa vedem dosare competitive provenite de la tineri talentati. Astfel, incurajam toti studentii, care indeplinesc conditiile de participare sa aplice acestui concurs si sa demonstreze prin meritele proprii ca sunt cei mai destoinici studenti din tara."

Informaţii suplimentare, precum şi formularul de aplicare pot fi gasite pe www.eac.md şi la sediul Centrului de Informaţii Universitare din str. Puşkin 16, tel: (022) 221172, 221167.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав