Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Juravschi: Mă bucură schimbarea atitudinii față de Mișcarea Olimpică din Moldova

8 noi. 2014,, 13:45   Societate
3809 0
Foto: moldova.sports.md
„Mă bucură schimbarea în bine față de Mișcarea Olimpică, mai ales că nu este pur și simplu o schimbare declarativă, dar și din punct de vedere financiar. Aceasta imediat se reflectă asupra rezultatelor sportivilor noștri”, a declarat pentru NOI.md președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi.

Guvernul a modificat, la ședința de vineri, Legea cu privire la cultura fizică și sport. Comentînd modificările operate, Nicolae Juravschi a spus cu regret că adoptarea modificărilor respective a durat un an întreg.

„Cu toate acestea, sînt bucuros că Guvernul a acceptat totuși propunerile noastre și a majorat semnificativ îndemnizațiile pe viață pentru sportivii moldoveni de clasă internațională care și-au încheiat cariera profesională. Trebuie să prețuim sportivii care au adus glorie țării noastre și nu doar în perioada activă a carierei sportive, dar pînă la sfîrșitul vieții. Or, ei nu au cucerit pur și simplu medalii, ci au înscris numele Republicii Moldova în analele istoriei mondiale a Mișcării Olimpice”, a subliniat campionul olimpic.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv a amintit că din lista pretendenților la îndemnizații au fost excluși sportivii care au fost suspendați din cauza dopajului.

Nicolae Juravschi a promis să povestească cititorilor NOI.md mai amănunțit despre toate schimbările pozitive în domeniul sportului în Moldova, în timpul apropiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?