X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

La alegerile preşedintelui României pe teritoriul Moldovei au participat circa 22 de mii de cetăţeni

3 noi. 2014,, 13:45   Politică
3304 1
Foto: rio.ro
Circa 22 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, care deţin și cetăţenia României, au participat la alegerile preşedintelui României, la secţiile de votare din Moldova. În acest scop au fost deschise 21 de secţii de vot, inclusiv patru la Chişinău. Aceste secţii au fost insuficiente, deoarece numărul doritorilor de a vota a fost cu mult mai mare. Unii cetățeni au stat în rînd cîte trei-patru ore pentru a-şi exercita dreptul al vot, iar alţii nu au reuşit să voteze. Circa 100 de persoane nu au reuşit să ajungă în cabina de vot la Ambasada României, deşi au stat la coadă la ora 21.00, cînd s-au închis secţiile de vot.

În Moldova au fost deschise în total 21 de secţii de vot, dintre care patru la Chişinău.

Comisia Electorală Centrală de la Bucureşti a înregistrat 14 candidaţi în cursa electorală. După calcularea a circa 91,33% din voturi, candidatul din partea Partidului Social-Democrat (PSD) – Uniunii Naţionale pentru Progres din România (UNPR) – Partidului Conservatorilor (PC), prim-ministrul Victor Ponta, a acumulat circa 40,33% din voturi, fiind urmat de candidatul din partea Alianţei Creştin-Liberale (ACL), Klaus Iohannis, cu circa 30,44%, și de candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu cu 5,40%.

La secţiile de votare din Moldova, de asemenea, cu o diferenţă mare de punctaj cîştigă Victor Ponta. Ponta şi Iohannis vor participa la al doilea tur de alegeri, care va avea loc pe 16 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?