Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Campionatul Moldovei la box și-a desemnat învingătorii

27 oct. 2014,, 08:45   Sport
2984 0
Foto: noi.md
Sala Polivalentă din capitală timp de 4 zile a fost gazda ediției a 67-a a Campionatului Moldovei de box. Competiția s-a desfărurat după regulile olimpice.

Cei mai buni 80 de pugiliști din întreaga țară și-au dat întîlnire pe ring pentru a-și adjudeca supremația.

În clasamentul pe echipe Școala Sportivă din Grimăncăuți Briceni, sub conducerea antrenorului emerit Petru Caduc, a demonstrat încă o dată că este lider incopntestabil.

Reprezentanții școlii din nordul țării au cucerit 5 medalii de aur, 2 de argint și 1 de bronz. Cei din Grimăncăuți au fost urmați de boxerii din Chișinău și Tiraspol.

Atenția specialiștilor și a spectatori prezenți la gala finală s-a îndreptat asupra liderilor naționalei, de altfel și printre primii din Europa.

Tiraspoleanul Alexandru Râșcan în categoria de greutate de până la 52 kg l-a învins în finală prin knockout pe Victor Boiarchin din Râbnița.

Veaceslav Gojan din Grimăncăuți a fost cu mult peste tiraspoleanul Alexandru Usatenco în finala categoriei de greutate de până la 56 kg.

Dumitru Galagoț în categoria de pînă la 64 kg l-a trimis la podea pe Dumitru Ganev din Tiraspol cu un croșeu la ficat.
La categoria de 60 kg un alt sportiv din Grimăncăuți Vadim Ivaniuc a reușit să se impună la limită cu 2-1 în fața lui Veaceslav Plotnic din Chișinău.

Participantul la Jocurile Olimpice din Londra 2012, Vasile Belous, a obținut și el victoria în partida cu Boris Terzi din Cahul.

Victor Coropcevschi s-a impus în fața lui Valeriu Sârbu din Comrat iar Petru Ciobanui l-a învins pe Andrei Zatușevschi din Grimăncăuți cu 3-0. De preciyat că cîștigătorii celor două duele sunt discipolii școlii chișinăuiene.

Un duel mult așteptat a fost în categoria de greutate de + 91 kg. Alexei Zavatin urma să-l întîlnească pe Maxim Bolotov, cunoscut amatorilor de sport ca participant activ în duelurile de K-1. În cele din urmă cel discipolul școlii din Grimăncăuți s-a impus după ce Bolotov a abandonat în runda a doua.

Boxerii vor benefecia de o scurtă vacanță după care vor începe pregătirile pentru turneul Centura de Aur, care se va desfășura la Galați, România în perioada 21-29 noiembrie. Anul 2015 pentru boxerii moldoveni va fi plin cu competiții. Pugiliștii noștri vor participa la campionatul European și Mondial. dar și la calificările pentru Jocurile Olimpice în Brazilia 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?