X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Egiptul va importa din Moldova carne, mere și prune

11 oct. 2014,, 11:00   Economie
4744 2
Foto: noi.md
Egiptul intenționează să importe din Republica Moldova carne de vită congelată, mere și prune. Informația a fost comunicată de oameni de afaceri din Egipt în cadrul întrevederii cu directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Sula, informează NOI.md.

Directorul ANSA i-a informat pe oamenii de afaceri egipteni despre condițiile și posibilitățile de investiții în unități de creștere a bovinelor pentru a le exporta în Egipt.

Părțile au discutat, de asemenea, posibilitatea de a importa merele moldovenești în Egipt. Oamenii de afaceri egipteni și-au arătat interesul față de această posibilitate, iar pe 8 octombrie se vor documenta despre varietatea merelor autohtone, volumele posibile, calibrarea și sortarea merelor, în timpul vizitei la o unitate de procesare a merelor din Moldova. După aceasta, partea egipteană va veni cu propuneri concrete.

Șeful ANSA a menționat că prunele sînt și ele la mare căutare în Egipt, odată cu începutul postului musulman (Ramadan), iar Egiptul este un mare importator de prune.

De asemenea, oamenii de afaceri egipteni au fost informați despre legislația în domeniul siguranței alimentelor din Republica Moldova și s-au arătat mulțumiți de gradul de armonizare a acesteia cu legislația europeană în domeniul siguranței alimentelor, fapt ce le va facilita importurile către Egipt.

Vizita oamenilor de afaceri egipteni este una de răspuns, drept urmare a vizitei lui Ion Sula în Egipt, în perioada 15-19 septembrie curent, atunci cînd s-a întîlnit cu omologii și oamenii de afaceri egipteni și i-a informat despre posibilitățile cooperării și potențialul de export al Republicii Moldova în domeniul agroalimentar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав