X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova a fost privatizată proprietate de stat în valoare de 28 de milioane de lei

7 oct. 2014,, 10:15   Economie
3782 0
Foto: noi.md
În cadrul unui concurs comercial pentru privatizarea proprietății de stat, desfăşurat săptămîna trecută, a fost acceptată privatizarea bunurilor publice în valoare de 27,8 milioane de lei, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Agenţiei Proprietăţii Publice, comisia pentru concursuri comerciale şi investiţionale a proprietăţii de stat a aprobat în cadrul unei şedinţe din 3 octombrie, în particular, transmiterea Întreprinderii de Stat „Centrul de Reproducere a Păsărilor – Abaclia” din satul Abaclia, raionul Basarabeasca, în proprietatea unei persoane fizice pentru 3,65 milioane de lei, precum şi vînzarea Întreprinderii de Stat pentru reparaţia utilajului energetic „Energoreparații” din municipiul Chişinău – unei persoane juridice – pentru 24,15 milioane de lei, respectiv. Numele noilor proprietari ale întreprinderilor nu au fost enunțate.

Reprezentanţii Agenţiei Proprietăţii Publice pe lîngă Ministerul Economiei menționează+ că întreprinderile nominalizate au fost privatizate la un preţ mai înalt, care a depăşit valoarea iniţială de vînzare a acestora cu 200 de mii de lei. Valoarea totală a bunurilor respective, aprobată de Comisie, constituie 27,8 milioane de lei. Suma urmează să fie transferată la bugetul de stat timp de 30 de zile. În afară de aceasta, conform Legii bugetului de stat, pentru fiecare tranzacţie cumpărătorul urmează să achite un impozit privat în valoare de 1 la sută.

De menţionat că în perioada 15-17 octombrie, la Bursa de Valori a Moldovei, vor avea loc licitaţii "cu strigare" pentru vînzarea pachetelor de acţiuni ale 28 de societăţi pe acţiuni, în care statul are cotă-parte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?