X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 165
Transnistria stiri: 1415

Diaspora trebuie să participe la dezvoltarea Moldovei (VIDEO)

6 oct. 2014,, 15:10   Societate
3356 0
Foto: noi.md
„I-am invitat pe reprezentanții diasporei noastre, pe conducătorii de ministere și direcții. Sperăm să discutăm și să decidem unde și cum trebuie îndreptate investițiile pentru a realiza agenda deloc ușoară de dezvoltare și consolidare a economiei țării”, a declarat în cuvîntul de salut la deschiderea Forumului de afaceri al diasporei moldovenești șeful Biroului Relațiilor cu Diaspora, Victor Lutenco, informează NOI.md.

Oamenii de afaceri din diasporă participa, timp de două zile, la un forum care va începe astăzi la Chișinău. La eveniment sînt așteptați 90 de oameni de afaceri moldoveni de peste hotare. Un asemenea eveniment în Moldova este organizat în premieră.

„În prezent, diplomația economică joacă un rol foarte important în consolidarea economiei țării. Noi trebuie să-i convingem pe conaționalii noștri să investească în dezvoltarea potențialului Moldovei”, a spus șefa Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului (MIEPO), Dona Școla.

Șeful unui fond investițional american, Vasile Tofan, a relatat că instituția pe care o reprezintă a investit pe parcursul cîtorva ani în 10 proiecte moldovenești, iar acum, cu prilejul acestui eveniment, speră să găsească proiecte interesante și entuziaști pentru cooperare.

„Avem condiții de infrastructură excelente pe o suprafață de 32 ha și 1500 de metri pătrați de spații închise de producere. Și unde dacă nu în cadrul unor asemenea platforme pot fi găsiți potențiali investitori, care doresc să creeze întreprinderi în Moldova. Nici a zecea partea din potențialul conaționalilor noștri nu este valorificat”, a subliniat directorul general al parcului industrial „Tracom”, Vitalie Vrabie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав