X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă: La noi în țară totul este invers

30 sep. 2014,, 16:18   Politică
3883 0
Foto: noi.md
Ședința de astăzi a Guvernului a debutat cu nemulțumiri din partea premierului Iurie Leancă, care s-a arătat indignat de majorarea prețurilor la carburanți. Leancă a reproșat instituțiilor responsabile de monitorizarea acestei probleme, în special ANRE-ului, de faptul că nu-și exercită adecvat atribuțiile, notează NOI.md.

„Iarăși la noi în țară totul este invers decît pe plan mondial și regional. Numai la noi prețurile se majorează, aparent în urma deprecierii leului. Haideți să convocăm o ședință în care să discutăm cum se formează prețurile, care și cu ce se ocupă. La noi la pompă s-a majorat din nou prețul, din cîte văd eu. Dacă există niște tendințe, care se aplică peste tot, de ce la noi acestea nu se aplică?”, a întrebat indignat Leancă.

Potrivit premierului, metodologia de formare a prețurilor la carburanți în Republica Moldova rămîne a fi neclară, iar domeniul nu este încă reglementat suficient de bine.

„Scuzați-mă pentru aceste emoții, dar refuz să înțeleg logica și comportamentul unor colegi de-ai noștri. Sînt chestiuni care mă depășesc”, a spus Leancă în fața miniștrilor.

Precizăm că pe 19 septembrie, unii operatori de pe piața produselor petroliere au majorat prețurile la benzină la stațiile PECO cu circa 30 de bani, iar la motorină – cu 20 de bani. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică nu au comentat deocamdată aceste majorări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав