Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

La Poliția de Frontieră au apărut condiții moderne pentru întreținerea mijloacelor de transport (VIDEO)

26 sep. 2014,, 11:15   Societate
4105 0
Foto: noi.md
De astăzi, Poliția de Frontieră are propriile 5 centre de deservire și reparație a mijloacelor de transport și 8 boxe auto. Ceremonia de inaugurare a avut loc astăzi la sediul central. La eveniment au participat şefului Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

Centrele sînt dotate cu echipament modern și tehnologic străin, care permit executarea întregului complex de lucrări legate de reparația și întreținerea tehnicii.

William H. Moser a menționat că anul acesta va fi inițiată cea de-a treia fază a proiectului, care prevede alocarea altor 10 milioane de dolari SUA în echipament și instruiri ale personalului.

Echipamentul va avea menirea de a proteja și preveni traficul ilicit de materiale nucleare și radiologice în Republica Moldova.

Tot astăzi, în direcțiile regionale ale Poliției de Frontieră au fost date în exploatare alte 4 centre de deservire și reparație a mijloacelor de transport și 8 boxe auto. Edificiile au fost utilate cu dispozitive de ridicare a mijloacelor de transport, tehnică de lăcătușerie, montare-demontare și balansare a roților, diagnosticare computerizată, verificare și reglare a unghiurilor roților, de control al echipamentului electric și depozit auto. Boxele auto au fost amenajate în Sectoarele Poliției de Frontieră Criva, Otaci, Soroca, Basarabeasca, Vulcănești, Cișmichioi, Tudora și Olănești.

Construcția centrelor de întreținere a mijloacelor de transport și boxelor auto s-a realizat în conformitate cu Acordul de implementare încheiat între Departamentul Poliției de Frontieră al MAI al Republicii Moldova și Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în asistență pentru securitatea frontierelor și prevenirea armelor de distrugere în masă. Valoarea investiției pentru edificarea centrelor și garajelor a constituit circa 1 milion 451 de mii de dolari SUA.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?